2014-07-17 14:31:28• hírek • Szatmár.ro

Több mint hétezren dolgoznak a szatmárnémeti Draxlmaierben

Nyílt napot tartottak a sajtósok számára csütörtökön a cég szatmárnémeti gyárában.

Gyárlátogatásra invitálta a szatmári sajtó képviselőit a gyár, amelyikbe Szatmár megye szinte minden pontjáról érkeznek munkások. Az Draxlmaier csoport a világ húsz országában van jelen összesen 60 gyárral, a romániai termelőegységek közül pedig a Szatmárnémetiben található a legnagyobb. Itt prémium-kategóriás autókhoz gyártanak alkatrészeket, elsősorban elektromos vezetékeket. Talán nincs is olyan Mercedes vagy Porsche márkájú gépjármű, amibe ne kerülne a városunkban gyártott alkatrészekből.

A szó szerinti gyárlátogatást egy rövid sajtótájékoztató előzte meg. Ezen kiderült: a csoportnak 53 ezer alkalmazottja van a nagyvilágban, ebből 15 ezer Romániában. Az ország alapterületét és az alkalmazottak számát tekintve is a szatmárnémeti a legnagyobb, hiszen jelen pillanatban több mint 7 ezer személy dolgozik itt három váltásban. A tervek szerint pedig további ötszáz személyt fognak alkalmazni a közeljövőben.

A sajtótájékoztatón az is kiderült: a gyár nemrég felépített új üzemcsarnokába 2013 januárja és 2014 júniusa között 2100 személyt alkalmaztak, aminek köszönhetően 0,79 százalékkal csökkent a megyei munkanélküliségi ráta - ez jelenleg 4,17 százalék.

Szó volt arról is, hogy a cég nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ott dolgozók jól érezzék magukat - többek között ezt szolgálja az évente megrendezésre kerülő horgászverseny és a focicsapat működtetése. A szatmári csapat egyébként idén negyedszer nyerte meg a Draxlmaier nemzetközi focitornáját, amelyen 13 ország 16 csapata vett részt.

Ioan Hodrea, a szatmárnémeti üzem technikai igazgatója

Draxlmaier gyár Szatmárnémetiben

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: